Tiramisu met gezouten caramelsaus

Tiramisu met gezouten caramelsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 70 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 langvingers

Voor de caramelsaus

  • 300 gram poedersuiker
  • 30 gram gezouten boter
  • 30 cl slagroom

Afwerking

  • cacaopoeder

Instructies

  • Maal de langvingers fijn in de keukenmachine of blender.

Caramelsaus

  • Laat de poedersuiker smelten in een steelpan met dikke bodem.
  • Zodra deze een licht bruine kleur heeft van het vuur halen en de slagroom toevoegen en flink roeren met een houten pollepel.
  • Roer daarna de boter in kleine klontjes erdoor.

Tiramisu

  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten tot stevige pieken.
  • Doe de eidooiers in en kom en meng met de suiker en de vanillesuiker.
  • Roer de mascarpone er doorheen.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten door het mascarpone mengsel.

Opmaak

  • Verdeel het langevingermengsel over 4 glazen.
  • Verdeel de caramelsaus over de glazen,
  • Verdeel de Tiramisu over de glazen.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren bepoeder met de cacaopoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht