Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 g kipfilet in plakjes
- 3 eetlepel(s) zonnebloem-Arachide- olie
- 1 rode peper in ringetjes
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 wortels (of 1 grote) in stukjes/plakjes
- 1 rode paprika in reepjes
- ½ komkommer in stukjes
- 250 g kastanje- champignons, in plakjes
- 125 g bamboescheuten blikje
- 125 g taugé met kokend water over gieten!
- 2 eetlepel(s) lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
- 2 eetlepel(s) oestersaus of vissaus
- 4 dl kippenbouillon
- 3 tl maïzena of aardappelzetmeel
- voor de liefhebber;
- rasp 1 cm verse gember door het gerecht
Instructies
- Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
- Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
- Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
- Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
- Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
- Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui