Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet in plakjes
  • 3 eetlepel(s) zonnebloem-Arachide- olie
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 wortels (of 1 grote) in stukjes/plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • ½ komkommer in stukjes
  • 250 g kastanje- champignons, in plakjes
  • 125 g bamboescheuten blikje
  • 125 g taugé met kokend water over gieten!
  • 2 eetlepel(s) lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
  • 2 eetlepel(s) oestersaus of vissaus
  • 4 dl kippenbouillon
  • 3 tl maïzena of aardappelzetmeel
  • voor de liefhebber;
  • rasp 1 cm verse gember door het gerecht

Instructies

  • Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
  • Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
  • Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
  • Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
  • Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
  • Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst China