Toast au Galantine de Volaille

Toast au Galantine de Volaille

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 1 ei
  • ½ dl room
  • Zout
  • Peper

GARNITUUR:

  • 50 g pecannoten
  • 50 g pistachenoten
  • 50 g gekookte ham
  • ontbijtspek
  • 8 sneetjes witbrood

SAUS:

  • 1 dl room
  • mosterd
  • bieslook

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukken en pureer deze samen met ei en room in een foodprocessor.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
  • Hak de noten en snijd de ham in fijne brunoise (kleine blokjes) en besprenkel ze met cognac.
  • Meng dit garnituur door het kippenmengsel.
  • Leg plakken vers vet spek op plastic folie.
  • Verdeel het kipvulling over het spek en rol het op als een worst.
  • Zorg ervoor dat het strak is.
  • Pocher de worst in water van 90 graden Celsius gedurende 20-30 minuten.
  • Laat de galantine afkoelen en bewaar in de koeling.
  • Voor de toastjes: snijd toastjes uit de sneetjes brood ter grootte van de doorsnede van de galantine.
  • Bak deze in boter goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Voor de saus:

  • Klop de room tot deze de dikte heeft van yoghurt en meng er mosterd en fijngesneden bieslook door.
  • Serveer de toastjes op de borden, snijd de galantine in plakken en leg deze op de toastjes.
  • Schep de saus erlangs en garneer met bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Kip / Noten / Varkensvlees