Tofu met Courgette uit de Wok
Ingrediƫnten
- 375 g naturel tofu
- 6 eetlepels Japanse sojasaus
- 4 eetlepels roerbakolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels verse gemberwortel geschild en geraspt
- 2 courgettes in blokjes
- 3 bosuitjes in stukken van 2 cm
Instructies
- Snijd de tofu in plakjes van 1 cm dik.
- Leg de tofu in een schaal en schenk 4 eetlepels sojasaus erover.
- Marineer de tofu gedurende 5 minuten, waarbij je de plakjes af en toe keert.
- Haal de tofu uit de sojasaus (bewaar de marinade!
- ) en dep de plakjes droog met keukenpapier.
- Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak knoflook en gember zachtjes tot de geur vrijkomt.
- Voeg courgette en bosuitjes toe en bak ze in 5 minuten beetgaar, regelmatig omscheppen.
- Breng op smaak met 1-2 eetlepels sojasaus en peper.
- Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
- Schenk de bewaarde marinade over de tofu en bak nog 2-3 minuten, totdat het vocht is verdampt en alle plakjes met een glanzend laagje zijn bedekt.
- Schep het courgettemengsel op vier borden en leg de plakjes tofu dakpansgewijs erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met witte en wilde rijst.