Tofu met Courgette uit de Wok

Tofu met Courgette uit de Wok

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 375 g naturel tofu
  • 6 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels verse gemberwortel geschild en geraspt
  • 2 courgettes in blokjes
  • 3 bosuitjes in stukken van 2 cm

Instructies

  • Snijd de tofu in plakjes van 1 cm dik.
  • Leg de tofu in een schaal en schenk 4 eetlepels sojasaus erover.
  • Marineer de tofu gedurende 5 minuten, waarbij je de plakjes af en toe keert.
  • Haal de tofu uit de sojasaus (bewaar de marinade!
  • ) en dep de plakjes droog met keukenpapier.
  • Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak knoflook en gember zachtjes tot de geur vrijkomt.
  • Voeg courgette en bosuitjes toe en bak ze in 5 minuten beetgaar, regelmatig omscheppen.
  • Breng op smaak met 1-2 eetlepels sojasaus en peper.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • Schenk de bewaarde marinade over de tofu en bak nog 2-3 minuten, totdat het vocht is verdampt en alle plakjes met een glanzend laagje zijn bedekt.
  • Schep het courgettemengsel op vier borden en leg de plakjes tofu dakpansgewijs erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met witte en wilde rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Snel te maken