Tofu met paddestoelen
Equipment
- keukenpapier
Ingrediƫnten
- 375 g tofu naturel
- 100 ml roerbakolie
- 2 cm verse gemberwortel geraspt
- 2 bosuitjes in schuine ringetjes
- 1 winterwortel in dunne schuine plakjes
- 100 g peultjes gehalveerd
- 100 g shii-takes in plakjes
- 100 ml kruidenbouillon van poeder
- 2 el droge sherry
- 2 el sojasaus licht
- 2 tl maizena
Instructies
- Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
- In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
- Plakjes tofu op bord leggen.
- Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
- Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
- Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
- Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
- Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
- Op smaak brengen met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst of Chinese eiermie.