Tofu met passata, kappertjes en zwarte olijven
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 wortel gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij gesnipperd
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 el kappertjes
- 1 blikje zwarte olijven
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 pakje Alpro soya Tofu Basis in 4 stukken gesneden
- 2 el verse peterselie gehakt
- Alpro soya Bakken & Braden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een koekenpan.
- Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten op een laag vuur tot de ui glazig is.
- Voeg de gepelde tomaten, kappertjes, olijven en oregano toe en laat het nog 2 minuten sudderen.
- Leg de Alpro soya Tofu Basis in een ovenschaal.
- Bedek de tofu met de passata en bak dit 10 minuten in de oven.
- Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips:
Serveer dit gerecht met versgebakken brood of over een bedje van quinoa voor een complete maaltijd. Voeg rode pepervlokken toe als je van wat pit houdt.Opmerkingen:
Deze ovenschotel met tofu is een smaakvolle en voedzame vegetarische optie. Varieer met groenten zoals paprika, courgette of champignons voor extra smaak en textuur.Voedingswaarden
Calories: 275 kcal