Tofu met passata, kappertjes en zwarte olijven

Tofu met passata, kappertjes en zwarte olijven

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 wortel gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij gesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 1 blikje zwarte olijven
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 pakje Alpro soya Tofu Basis in 4 stukken gesneden
  • 2 el verse peterselie gehakt
  • Alpro soya Bakken & Braden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een koekenpan.
  • Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten op een laag vuur tot de ui glazig is.
  • Voeg de gepelde tomaten, kappertjes, olijven en oregano toe en laat het nog 2 minuten sudderen.
  • Leg de Alpro soya Tofu Basis in een ovenschaal.
  • Bedek de tofu met de passata en bak dit 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Tips:

Serveer dit gerecht met versgebakken brood of over een bedje van quinoa voor een complete maaltijd. Voeg rode pepervlokken toe als je van wat pit houdt.

Opmerkingen:

Deze ovenschotel met tofu is een smaakvolle en voedzame vegetarische optie. Varieer met groenten zoals paprika, courgette of champignons voor extra smaak en textuur.

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa