Tomaat gevuld met geitenkaas

Tomaat gevuld met geitenkaas

Tomaat gevuld met geitenkaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 vleestomaten
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 4 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • bieslook
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een mesje en een theelepel.
  • Zout de binnenkant van de tomaten en zet ze op zijn kop op keukenpapier.
  • Hak de sjalotten en knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan met 1 eetlepel olie.
  • Voeg de in blokjes gesneden tomatenpulp toe.
  • Snijd de bacon in kleine stukjes en prak de geitenkaas fijn.
  • Snij de bieslook fijn en meng deze met de geitenkaas en de bacon.
  • Meng met de sjalotjes, knoflook en de tomatenpulp.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de tomaten met het mengsel.
  • Zet ze in een ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 gr. gedurende 20 minuten.
  • Zet na 10 minuten de kapjes van de tomaten erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten