Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 vleestomaten
- 300 gram zachte geitenkaas
- 4 plakjes bacon of ontbijtspek
- 1 teentje knoflook
- 2 sjalotjes
- bieslook
- 4 el olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een mesje en een theelepel.
- Zout de binnenkant van de tomaten en zet ze op zijn kop op keukenpapier.
- Hak de sjalotten en knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan met 1 eetlepel olie.
- Voeg de in blokjes gesneden tomatenpulp toe.
- Snijd de bacon in kleine stukjes en prak de geitenkaas fijn.
- Snij de bieslook fijn en meng deze met de geitenkaas en de bacon.
- Meng met de sjalotjes, knoflook en de tomatenpulp.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de tomaten met het mengsel.
- Zet ze in een ovenschaal.
- Besprenkel met olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 gr. gedurende 20 minuten.
- Zet na 10 minuten de kapjes van de tomaten erop.