Tomaat Tonijnsalade

Tomaat Tonijnsalade

Porties: 2 personen
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 kleine tomaatjes
  • 1 blikje tonijn
  • 3 eetlepel(s) yoghurt
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte selderij
  • 1 sjalotje
  • zout
  • ijsbergsla
  • peper

Instructies

  • Snijd de bleekselderijstengel in smalle boogjes, het sjalotje in ringen en de tomaat in partjes.
  • Laat de tonijn in een vergiet uitlekken en verwijder de graatjes.
  • Vermeng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap, een snufje zout, een snufje peper en de bladselderij.
  • Meng de bleekselderij, het sjalotje, de tomaat en de tonijn door deze saus en meng het geheel goed door elkaar.
  • Leg slabladeren (eventueel in stukken gescheurd) op 2 diepe borden en schep de salade erover.
  • U kunt de salade serveren met ansjovis of schijfjes ei.
  • Als u er gekookte (nieuwe) aardappelen bij geeft, heeft u een lichte maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis