Tomaten broodjes(rolletje)

Tomaten broodjes(rolletje)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg

  • 330 g bloem
  • 35 g suiker
  • 7 g gist gedroogde
  • 6 g zout
  • 1 eetlepel(s) oregano gedroogde
  • 35 g boter
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 1 eidooier om te bestrijken
  • boter om in te vetten

Pesto

  • 12 blaadjes basilicum
  • 60 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 12 pruim trostomaten

Instructies

Deeg

  • Kneed voor het deeg de ingrediënten tot een soepel deeg.
  • Als je dit doet met een elektrische mixer blijft het deeg mooi koel en kneed het makkelijker.
  • Vorm het deeg tot een bal en leg in een met olie ingesmeerde kom.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

Pesto

  • Maal de basilicum, pijnboompitten en knoflook fijn met behulp van staafmixer, blender of vijzel en roer de olie erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Vet de cup caketray in met boter.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak en bestrijk met de pesto.
  • Snijd de plak in 12 lange banen van circa 4 cm breed. Rol de banen op.
  • Zet de banen met de spiraalkant naar beneden in de cup caketray.
  • Druk er aan de bovenkant een pruim trostomaat in.
  • Laat het deeg nog circa 30 minuten rijzen onder een vel ingevet plasticfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180 º C.
  • Bestrijk de brood rolletjes met het eidooier mengsel en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de brood rolletjes uit de vorm en garneer met een blaadje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Hartige taart / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch