Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 prei
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 4 bospeen
- 2 ltr water
- 2 groentebouillonblokjes
- zout peper
- 2 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
Instructies
- Was de prei en worteltjes en snijd ze in halve ringetjes.
- Ontvel de tomaten en haal de pitjes eruit.
- Snij het tomatenvlees in blokjes.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Doe de groentes, het water en de bouillonblokjes in het water.
- Voeg een beetje zout en wat peper toe.
- Laat 30 minuten koken.
- De groeten moeten lekker zacht zijn.
- Mix met een staafmixer het geheel glad.
- Proef en breng als het nodig verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel over borden of kommen en strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer met wat peterselie.