Tomaten kippensoep met maïs

Tomaten kippensoep met maïs

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • 1 kipfilet fumé ca. 125 g,
  • 1 kleine ui
  • 1 dunne prei
  • 1 blikje maïs netto ca. 150 g, Bonduelle,
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes netto ca. 400 g, AH,
  • 2 theelepels tacokruiden
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • zout
  • peper
  • 3 takjes peterselie

Instructies

Voorbereiden:

  • Kipfilet in stukjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen.
  • Maïs afgieten.

Bereiden:

  • In soeppan olie verhitten.
  • Ui ca. 1 minuut fruiten.
  • Toevoegen: tomatenblokjes, 3 dl water, maïs, kipfilet en tacokruiden. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Prei erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In twee kommen scheppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Serveren met tortillachips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep