Tomaten kippensoep met maïs
Aller Hande 1996
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1 kipfilet fumé ca. 125 g,
- 1 kleine ui
- 1 dunne prei
- 1 blikje maïs netto ca. 150 g, Bonduelle,
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes netto ca. 400 g, AH,
- 2 theelepels tacokruiden
- 2 tabletten kippenbouillon
- zout
- peper
- 3 takjes peterselie
Instructies
Voorbereiden:
- Kipfilet in stukjes snijden.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen.
- Maïs afgieten.
Bereiden:
- In soeppan olie verhitten.
- Ui ca. 1 minuut fruiten.
- Toevoegen: tomatenblokjes, 3 dl water, maïs, kipfilet en tacokruiden. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
- Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
- Prei erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In twee kommen scheppen.
- Peterselie erboven fijnknippen.
- Serveren met tortillachips.