Tomaten maaltijdsoep met balletjes
Aller Hande 1997
Ingrediënten
Instructies
- In kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien.
- Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen.
- In (soep)pan boter verhitten.
- Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
- Toevoegen: bouillon, tomatensap, rijst, gehaktballetjes en kruidenbuiltje.
- Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Intussen ruim water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water,
- ontvellen en in vieren snijden.
- Pitjes verwijderen.
- Prei schoonmaken, wassen en in heel dunne ringetjes snijden.
- Tomaat en prei aan soep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
- Serveren met Turks brood en geraspte kaas.