Tomaten maaltijdsoep met balletjes

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 pot rundvleesbouillon 340 ml,
  • 750 ml tomatensap
  • 50 g rijst of vermicelli
  • 1 kruidenbuiltje voor tomatensoep Honig,
  • 500 g tomaten
  • 1 dunne prei

Instructies

  • In kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien.
  • Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen.
  • In (soep)pan boter verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Toevoegen: bouillon, tomatensap, rijst, gehaktballetjes en kruidenbuiltje.
  • Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Intussen ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water,
  • ontvellen en in vieren snijden.
  • Pitjes verwijderen.
  • Prei schoonmaken, wassen en in heel dunne ringetjes snijden.
  • Tomaat en prei aan soep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
  • Serveren met Turks brood en geraspte kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep