Tomatensalade met garnalen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 15 sprietjes bieslook
  • 125 g roze garnalen
  • 1 stronkje witlof

Instructies

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en in kom bewaren.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Tomatenvocht en zaadjes boven andere kom door een kleine zeef wrijven.
  • Tomatensap, olie en azijn tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • 4 Sprietjes bieslook elk in stukken van ca. 3 cm knippen en apart houden.
  • Rest van bieslook boven dressing fijnknippen.
  • Garnalen grof hakken.
  • Tomatenblokjes, garnalen en 4 eetlepels dressing door elkaar scheppen.
  • 8 Blaadjes van witlof nemen, wassen en uitslaan (rest van witlof wordt niet
  • gebruikt).
  • Op vier bordjes in midden tomatensalade scheppen, 2 blaadjes Witlof ernaast
  • leggen, zodat ze elkaar iets overlappen.
  • Dressing over salade en witlof verdelen.
  • Garneren met bieslook.
  • Serveren met foccacia (Italiaanse broodsoort, AH).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Extra aanwijzing Snel te maken