Tomatensalade met tonijn
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Sjalotjes pellen en in flinterdunne ringen snijden.
- In zeef tonijn goed laten uitlekken.
- Citroen uitpersen.
- In kom citroensap, olie, kappertjes en tijm tot dressing roeren.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Tonijn in grove stukken verdelen.
- Tonijn en sjalot door dressing scheppen.
- Geheel afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten intrekken (= marineren).
- Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden.
- In zeef fetablokjes laten uitlekken.
- Fetablokjes halveren.
- Olijven in plakjes snijden.
- In kopje peterselie fijnknippen.
Bereiden:
- Tomaatstukjes over vier diepe borden verdelen.
- Tonijn met sjalot uit dressing scheppen en over tomaatstukjes verdelen.
- Achtergebleven dressing goed doorkloppen en over tonijn en tomaatstukjes sprenkelen. Fetablokjes erover verdelen.
- Olijven en -peterselie erover strooien.
- Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood)