Tomatensalade met tonijn

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 blikjes tonijn naturel á netto ca. 185 g,
  • 1 grote citroen
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 600 g tomaten
  • 100 g Deense feta kaasblokjes
  • 8 zwarte olijven zonder pit Drossa,
  • ½ zakje peterselie verse

Instructies

Voorbereiden:

  • Sjalotjes pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • In zeef tonijn goed laten uitlekken.
  • Citroen uitpersen.
  • In kom citroensap, olie, kappertjes en tijm tot dressing roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tonijn in grove stukken verdelen.
  • Tonijn en sjalot door dressing scheppen.
  • Geheel afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten intrekken (= marineren).
  • Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden.
  • In zeef fetablokjes laten uitlekken.
  • Fetablokjes halveren.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • Tomaatstukjes over vier diepe borden verdelen.
  • Tonijn met sjalot uit dressing scheppen en over tomaatstukjes verdelen.
  • Achtergebleven dressing goed doorkloppen en over tonijn en tomaatstukjes sprenkelen. Fetablokjes erover verdelen.
  • Olijven en -peterselie erover strooien.
  • Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch