Tomatensoep met kip
Aller Hande 1996
Equipment
- staafmixer of Keukenmachine
Ingrediënten
- 1 kg tomaten
- 2 tabletten kippebouillon
- 1 stengel bleekselderij
- 3 plakjes kipfilet vleeswaren, ca. 50 g,
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- 1 Tomaat achterhouden, rest van tomaten wassen en in vieren snijden.
- In pan 1 liter water aan de kook brengen.
- Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees kleinsnijden.
- Rest van tomaten aan kokend water toevoegen en bouillontabletten erboven verkruimelen.
- Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 12 minuten laten doorkoken.
- Intussen bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
- Kipfilet in reepjes snijden.
- Met staafmixer of in keukenmachine tomaten tot soep pureren (of boven kom door zeef wrijven).
- Soep boven andere pan door zeef wrijven.
- Soep opnieuw aan de kook brengen.
- Bleekselderij en kipfilet toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken.
- Soep in vier diepe borden scheppen.
- Tomatenblokjes erover verdelen.
- Bestrooien met peper.