Tomatensoep met kip

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 2 tabletten kippebouillon
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 plakjes kipfilet vleeswaren, ca. 50 g,
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • 1 Tomaat achterhouden, rest van tomaten wassen en in vieren snijden.
  • In pan 1 liter water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees kleinsnijden.
  • Rest van tomaten aan kokend water toevoegen en bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 12 minuten laten doorkoken.
  • Intussen bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Met staafmixer of in keukenmachine tomaten tot soep pureren (of boven kom door zeef wrijven).
  • Soep boven andere pan door zeef wrijven.
  • Soep opnieuw aan de kook brengen.
  • Bleekselderij en kipfilet toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken.
  • Soep in vier diepe borden scheppen.
  • Tomatenblokjes erover verdelen.
  • Bestrooien met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep / Voorgerechten