Tomatensoep met vleesballetjes
Ingrediënten
Voor de soep:
eventueel:
- 1 kleine bloemkool
- 60 gr vermicelli
Instructies
- Meng voor de vleesballetjes het gehakt met paneermeel, eieren, peper en zout. Vorm balletjes en kook ze in licht gezouten water.
- De mergballetjes worden op dezelfde wijze bereid;het vlees wordt gewoon door merg vervangen.
- Reinig voor de soep de soepgroenten grondig en versnijd ze in brunoise ,in stukjes, kleiner dan 1 cm.
- Stoof aan in boter en voeg de fijngesneden tomaten toe.
- De bouillon mag er eerst bij, vervolgens de bloemkoolbloempjes, de erwten en de fijngesneden boontjes.
- Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken.
- Voeg tijdens het koken het kruidentuiltje toe, tijm, laurier, peterseliestaarten.
- Kruid eventueel met peper en zout.
- Voeg dan de voorgekookte vleesballetjes toe en werk af met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
De mergballetjes worden het laatst toegevoegd.
Ze moeten zorgvuldig worden behandeld: ze koken zeer vlug stuk als het vuur te groot is.
Ze moeten zorgvuldig worden behandeld: ze koken zeer vlug stuk als het vuur te groot is.