Tomatensoep van Boodschappen
Boodschappen 11-2006
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 1½ kg tomaten
- scheutje olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 20 blaadje(s) basilicum in reepjes gesneden
- zeezout
- versgemalen peper
Instructies
- Maak aan de onderkant van de tomaten kruislings twee inkepingen met een scherp mes.
- Leg de tomaten 5 minuten in een schaal met heet water.
- Daarna kun je eenvoudig het vel verwijderen.
- Snij de tomaten in vieren en verwijder eventueel de zaadjes en de harde witte stukken.
- Doe dit boven een zeef en vang het sap op.
- Verwarm een scheut olijfolie in een soepen met dikke bodem (of een ruime braadpan).
- Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de stukken tomaat en het opgevangen sap en het grootste deel van de basilicum, zout en peper toe.
- Bak alles even mee.
- Draai het vuur laag en laat de soep 45 minuten pruttelen.
- Pureer daarna de soep met een staafmixer of keukenmachine en verdeel over de kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
lekker met dik gesneden brood met een flinke laag gezouten roomboter. Ook lekker met balletjes gehakt erin.