Tomatensoep van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 liter water
  • 5 kippenbouillonblokjes
  • 2 kipfilet
  • 1 flinke ui
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomaten puree
  • 2 eetlepel(s) curry
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel kerriepoeder
  • snufje peper
  • 1 flinke eetlepel gedroogde bieslook
  • 50 gram margarine
  • 1 beker crème fraiche
  • 1 flesje kookroom
  • 3 volle eetlepels bloem

Instructies

  • Ongeveer 1 liter water aan de kook brengen in een waterkoker.
  • 2 liter water met de bouillonblokjes, gezeefde tomaten en tomatenpuree in een pan aan de kook brengen.
  • Kipfilet in stukjes snijden, de ui snipperen en erbij in de pan doen.
  • Teentje knoflook uitpersen en dit samen met de peper, kerrie- en paprikapoeder toevoegen.
  • In een kleine pan de margarine met de crème fraiche smelten, de bloem hierdoor roeren, en dit al roerend, steeds met kleine scheutjes kookroom en het water uit de waterkoker verdunnen tot een glad en vloeibaar mengsel.
  • Dit bij de rest in de pan doen en heel zachtjes laten doorkoken.
  • Daarna de tomatenblokjes, de curry (naar smaak) en de bieslook toevoegen, weer even aan de kook brengen en klaar is je soepje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als variatie doe ik soms nog een paar paprika's door de blender en laat ik die moes nog een kwartiertje meekoken, ook erg lekker!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch