Tomatentaart met Zoete Ui

Tomatentaart met Zoete Ui

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
  • 6 trostomaten
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 50 g couscous
  • 1 grote zoete ui in ringen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
  • Snijd de tomaten in plakken en verwijder zoveel mogelijk pitjes en vocht.
  • Dep de tomaatringen droog met keukenpapier.
  • Klop de eieren los met crème fraîche, tijm, een mespunt suiker, 1 theelepel zout en peper.
  • Roer de geraspte kaas door het eimengsel.
  • Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.
  • Strooi couscous over de bodem van het deeg (om vrijkomend vocht te absorberen).
  • Verdeel de uiringen over de deegbodem en leg de tomaatringen er bovenop.
  • Schenk het eimengsel in de taartvorm en beweeg de vorm heen en weer, zodat het eimengsel gelijkmatig verdeeld is.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer met een groene kruidige salade.
  • Ook lekker met een bodem van croissantdeeg.
  • Bij gebruik van vleziger tomaten zoals roma of vleestomaten hoeven de pitjes niet eerst uit de plakken verwijderd te worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch