Tonijn-Carpaccio met Aziatische Vinaigrette

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g tonijn in dunne plakjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 8 blaadjes zuring
  • 8 eetlepels extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verdeel de tonijn over de borden.
  • Meng in een kom de sojasaus, balsamicoazijn, honing, citroensap, fijngehakte koriander, knoflook en olijfolie tot een vinaigrette.
  • Snijd de zuring fijn.
  • Strooi de fijngehakte zuring over de tonijn.
  • Giet de vinaigrette gelijkmatig over de tonijn.
  • Serveer direct voor een heerlijk licht en smaakvol voorgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze tonijn-carpaccio met Aziatische vinaigrette vraagt om een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner. Hun verfrissende smaken vullen perfect de tonijn aan.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 26 g | Vet: 22 g | Zout: 12 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Azië / Japan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij