Toro
pikante vissoep
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 vleestomaten
- 1 rode peper
- 1 kg mosselen
- 3 eetlepels olijfolie
- ¾ theelepel paprikapoeder
- 2 potten visfond a 380 ml
- 1 visbouillonblokje
- 2 dl droge witte wijn Montestell
- 1 takje tijm
- 400 g kabeljauwfilet
- zout
- 4 takjes peterselie
- versgemalen peper
Instructies
Voorbereiden
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Knoflook pellen en fijn snijden.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden.
- Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen.
- Peper in kleine stukjes snijden.
- Mosselen grondig wassen in bak met koud water.
- Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.
Bereiden
- In grote pan olie verhitten.
- Ui 3 minuten zachtjes bakken.
- Knoflook en peperstukjes even meebakken.
- Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren.
- Fond,bouillonblokje,1 dl water,wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen.
- Mosselen toevoegen en 5 minuten koken tot schelpen open zijn.
- Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen.
- Soep 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen.
- Peterselie fijn knippen en over soep strooien.
- Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
15 voorbereiden, 25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 370 kCal - eiwit 45 g
vet 12 g - koolhydraten 13 g
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
15 voorbereiden, 25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 370 kCal - eiwit 45 g
vet 12 g - koolhydraten 13 g