Toro

pikante vissoep
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 1 rode peper
  • 1 kg mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ¾ theelepel paprikapoeder
  • 2 potten visfond a 380 ml
  • 1 visbouillonblokje
  • 2 dl droge witte wijn Montestell
  • 1 takje tijm
  • 400 g kabeljauwfilet
  • zout
  • 4 takjes peterselie
  • versgemalen peper

Instructies

Voorbereiden

  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snijden.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Mosselen grondig wassen in bak met koud water.
  • Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.

Bereiden

  • In grote pan olie verhitten.
  • Ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook en peperstukjes even meebakken.
  • Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren.
  • Fond,bouillonblokje,1 dl water,wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Mosselen toevoegen en 5 minuten koken tot schelpen open zijn.
  • Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen.
  • Soep 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen.
  • Peterselie fijn knippen en over soep strooien.
  • Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
15 voorbereiden, 25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 370 kCal - eiwit 45 g
vet 12 g - koolhydraten 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis
Land van herkomst Frankrijk