Tortellini a la Sandra uit de slowcooker
Voor 6 personen, gemaakt in een 6 liter Crockpot
Equipment
Ingrediƫnten
- 500 gram gehakt
- 440 gram tortellini met kaas vulling
- 400 gram roerbakgroenten Italiaanse
- 690 fles pastasaus Sugocasa traditioneel
- 1 blikje tomaat
- 2 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 rode peper klein gesneden
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden gedroogde
- 1 eetlepel(s) Paprikapoeder
- 1 basilicum de blaadjes
- 1 dessertlepel Sambal oelek
- 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
- 1 zakje mozzarella
- peper & zout naar smaak
- 2 eetlepel(s) becel light
Instructies
- Fruit de ui, de knoflook en de peper even aan in de becel en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort mee.
- Doe de Italiaanse groente erbij met de klein gehakte tomaat en roerbak een paar minuutjes. Rul dan het gehakt hierin toe het gaar is.
- Voeg dan de pastasaus, Italiaanse kruiden, sambal, bouillonblokjes en gerookt paprikapoeder toe en roer door elkaar tot het warm is. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe naar smaak (ik heb dat niet gedaan want ik vond het goed op smaak).
- Doe dan een laagje saus onderin de slowcooker, gevolgd door een laagje tortellini (niet voorgekookt), herhaal dit (ik had 3 laagjes tortellini) en sluit ook af met de saus.
- Zet de slowcooker 3,5 uur op low.
- Doe het laatste half uur de basilicumblaadjes en de mozzarella erbij en roer even goed alles door elkaar..
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met sla of gewoon alleen op een bord met een bedje van rucola.