Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

Voor 6 personen, gemaakt in een 6 liter Crockpot
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 500 gram gehakt
  • 440 gram tortellini met kaas vulling
  • 400 gram roerbakgroenten Italiaanse
  • 690 fles pastasaus Sugocasa traditioneel
  • 1 blikje tomaat
  • 2 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden gedroogde
  • 1 eetlepel(s) Paprikapoeder
  • 1 basilicum de blaadjes
  • 1 dessertlepel Sambal oelek
  • 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
  • 1 zakje mozzarella
  • peper & zout naar smaak
  • 2 eetlepel(s) becel light

Instructies

  • Fruit de ui, de knoflook en de peper even aan in de becel en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort mee.
  • Doe de Italiaanse groente erbij met de klein gehakte tomaat en roerbak een paar minuutjes. Rul dan het gehakt hierin toe het gaar is.
  • Voeg dan de pastasaus, Italiaanse kruiden, sambal, bouillonblokjes en gerookt paprikapoeder toe en roer door elkaar tot het warm is. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe naar smaak (ik heb dat niet gedaan want ik vond het goed op smaak).
  • Doe dan een laagje saus onderin de slowcooker, gevolgd door een laagje tortellini (niet voorgekookt), herhaal dit (ik had 3 laagjes tortellini) en sluit ook af met de saus.
  • Zet de slowcooker 3,5 uur op low.
  • Doe het laatste half uur de basilicumblaadjes en de mozzarella erbij en roer even goed alles door elkaar..

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met sla of gewoon alleen op een bord met een bedje van rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Pasta / Slowcooker / Vlees