Tortilla met Paprika en Chorizo
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g chorizoworst in blokjes
- 500 g vastkokende aardappels
- 2 uien in ringen
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 6 eieren
- 50 g pittige kaas grof gesneden
- 1 rode paprika in stukjes
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de chorizo op zacht vuur gedurende 5 minuten.
- Boen intussen de aardappels schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Haal de chorizo uit de pan.
- Voeg ui, knoflook en aardappel toe aan het bakvet van chorizo in de koekenpan en bak op laag vuur, afgedekt, gedurende 10-12 minuten, tot het mengsel gaar is maar niet bruin.
- Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak.
- Voeg kaas, chorizo, paprika en het aardappelmengsel toe aan de losgeklopte eieren.
- Verdeel het eimengsel direct over de bodem van de koekenpan en bak de tortilla op matig hoog vuur gedurende 10-15 minuten, tot de bovenkant droog is.
- Keer indien nodig met behulp van een deksel en bak de onderkant nog 2-3 minuten.
- Laat de tortilla in de pan 10 minuten afkoelen en snijd het vervolgens in 8 punten.
- Verdeel over de borden en serveer, eventueel met een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een frisse salade.