Tournedos flambes avec champignons

Tournedos flambes avec champignons

Geflambeerde tournedos met champignon

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tournedos
  • 150 gram boter
  • 200 gram champignons
  • 0,5 deciliter armagnac
  • 2 deciliter slagroom
  • 4 sneden brood
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij rondjes uit het brood waar de tournedos op passen en maak er croutons van, houdt ze warm.
  • Maak de champignons schoon en sauteer ze in 50 gram boter gedurende 10 minuten.
  • Smelt weer 50 gram boter in een pan en sauteer hierin, gedurende 3 minuten per kant, de tournedos bruin.
  • Zet ze op de croutons en houdt ze warm.
  • Doe de champignons in de pan van de tournedos, verhit deze en flambeer met de armagnac.
  • Voeg er dan de slagroom bij, laat deze wat reduceren en maak de saus af op smaak met peper en zout.
  • Schenk de saus over de tournedos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk