Tournedos gevuld met groenten
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Bosuitje schoonmaken en snipperen.
- Wortel en courgette schoonmaken, wassen en in luciferdunne reepjes snijden.
- Reepjes in heel kleine blokjes snijden.
- In (koeken)pan 1 eetlepel boter verhitten.
- Bosui, wortel, courgette en oregano ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en ca. 2 minuten meebakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Groentemengsel op keukenpapier laten uitlekken.
- Met scherp mes in elke tournedos aan één kant diepe inkeping maken, zodat zakje ontstaat.
- Tournedos vullen met groentemengsel en weer dichtvouwen.
- Telkens 2 plakjes ham op aanrecht uitspreiden, zodat ze elkaar in lengte iets overlappen.
- Plakjes in breedte dubbelvouwen, zodat lange smalle repen ontstaan.
- Elke tournedos rondom omwikkelen met hamreep.
- Tournedos tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
- Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
- De borden voorverwarmen.
- Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
- In koekenpan rest van boter verhitten.
- Tournedos in ca. 6 minuten rosé bakken, halverwege keren.
- Tournedos bestrooien met zout en peper.
- Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Fond en port aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
- Jus al roerend in ca. 3 à 4 minuten iets laten inkoken.
- Jus over borden verdelen.
- Tournedos erin leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pommes frites en mini-worteltjes.