Tournedos met gorgonzolasaus
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 tournedos á ca. 125 g,
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 125 ml slagroom
- 125 g gorgonzola
- versgemalen peper
- 40 g boter of margarine,
- zout
- 4 theelepels kappertjes
- 7,5 gr basilicum verse
Instructies
- Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
- Vier borden voorverwarmen.
- In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen.
- Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten.
- Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
- Op smaak brengen met peper.
- Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
- In (koeken)pan boter verhitten.
- Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
- Tournedos bestrooien met zout en peper.
- Met scherp mes in dunne plakjes snijden.
- Saus over borden verdelen.
- Tournedosplakjes in saus op borden leggen.
- Kappertjes erover strooien.
- Garneren met toefjes basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).