Tournedos met gorgonzolasaus

Tournedos met gorgonzolasaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 4 tournedos á ca. 125 g,
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 125 g gorgonzola
  • versgemalen peper
  • 40 g boter of margarine,
  • zout
  • 4 theelepels kappertjes
  • 7,5 gr basilicum verse

Instructies

  • Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen.
  • Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten.
  • Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
  • In (koeken)pan boter verhitten.
  • Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
  • Tournedos bestrooien met zout en peper.
  • Met scherp mes in dunne plakjes snijden.
  • Saus over borden verdelen.
  • Tournedosplakjes in saus op borden leggen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Rundvlees
Jaargetijde: Snel te maken