Traditionele Engelse Plumpudding
Proef de nostalgie met deze traditionele Engelse plumpudding, perfect voor een feestelijk kerstdessert.
Equipment
- Grote mengkom
- Vorm voor warme pudding
- Boter om in te vetten
- Beschuit voor de vorm
- Grote pan voor au bain marie
- Lepel
- Aansteker (voor de rum)
Ingrediƫnten
- 1 beker bloem
- 1 beker rozijnen
- 1 beker krenten
- 1 beker suiker
- 1 beker brood in stukjes gesneden
- 1 beker melk
- Wat kalfsniervet fijngesneden
- Wat zout
- Rum voor het flamberen
- Rumsaus optioneel, voor serveren
Instructies
- Meng in een grote kom de bloem, rozijnen, krenten, suiker, stukjes brood, melk, kalfsniervet en een snufje zout goed door elkaar.
- Laat elk familielid er even in roeren voor geluk.
- Vet een puddingvorm in met boter en bestrooi met fijngemalen beschuit.
- Giet het mengsel in de vorm.
- Plaats de puddingvorm in een pan met heet water (au bain marie) en laat de pudding 4 uur zachtjes koken.
- Zorg ervoor dat het waterniveau regelmatig wordt aangevuld.
- Haal de pudding na 4 uur voorzichtig uit de vorm en plaats hem op een serveerschaal.
- Besprenkel de pudding met rum en steek deze aan voor een spectaculaire presentatie.
- Serveer met rumsaus of een andere favoriete saus naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle, zoete dessertwijn zoals een Port of Sherry past goed bij deze rijke plumpudding.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 40 g