Traditionele Engelse Plumpudding

Traditionele Engelse Plumpudding

Traditionele Engelse Plumpudding

Proef de nostalgie met deze traditionele Engelse plumpudding, perfect voor een feestelijk kerstdessert.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote mengkom
  • Vorm voor warme pudding
  • Boter om in te vetten
  • Beschuit voor de vorm
  • Grote pan voor au bain marie
  • Lepel
  • Aansteker (voor de rum)

Ingrediƫnten

  • 1 beker bloem
  • 1 beker rozijnen
  • 1 beker krenten
  • 1 beker suiker
  • 1 beker brood in stukjes gesneden
  • 1 beker melk
  • Wat kalfsniervet fijngesneden
  • Wat zout
  • Rum voor het flamberen
  • Rumsaus optioneel, voor serveren

Instructies

  • Meng in een grote kom de bloem, rozijnen, krenten, suiker, stukjes brood, melk, kalfsniervet en een snufje zout goed door elkaar.
  • Laat elk familielid er even in roeren voor geluk.
  • Vet een puddingvorm in met boter en bestrooi met fijngemalen beschuit.
  • Giet het mengsel in de vorm.
  • Plaats de puddingvorm in een pan met heet water (au bain marie) en laat de pudding 4 uur zachtjes koken.
  • Zorg ervoor dat het waterniveau regelmatig wordt aangevuld.
  • Haal de pudding na 4 uur voorzichtig uit de vorm en plaats hem op een serveerschaal.
  • Besprenkel de pudding met rum en steek deze aan voor een spectaculaire presentatie.
  • Serveer met rumsaus of een andere favoriete saus naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een volle, zoete dessertwijn zoals een Port of Sherry past goed bij deze rijke plumpudding.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Engeland
Feestdagen etc Kerst