Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Engelse Plumpudding
Proef de nostalgie met deze traditionele Engelse plumpudding, perfect voor een feestelijk kerstdessert.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote mengkom
Vorm voor warme pudding
Boter om in te vetten
Beschuit voor de vorm
Grote pan voor au bain marie
Lepel
Aansteker (voor de rum)
Ingrediënten
▢
1
beker
bloem
▢
1
beker
rozijnen
▢
1
beker
krenten
▢
1
beker
suiker
▢
1
beker
brood
in stukjes gesneden
▢
1
beker
melk
▢
Wat
kalfsniervet
fijngesneden
▢
Wat
zout
▢
Rum
voor het flamberen
▢
Rumsaus
optioneel, voor serveren
Instructies
Meng in een grote kom de bloem, rozijnen, krenten, suiker, stukjes brood, melk, kalfsniervet en een snufje zout goed door elkaar.
Laat elk familielid er even in roeren voor geluk.
Vet een puddingvorm in met boter en bestrooi met fijngemalen beschuit.
Giet het mengsel in de vorm.
Plaats de puddingvorm in een pan met heet water (au bain marie) en laat de pudding 4 uur zachtjes koken.
Zorg ervoor dat het waterniveau regelmatig wordt aangevuld.
Haal de pudding na 4 uur voorzichtig uit de vorm en plaats hem op een serveerschaal.
Besprenkel de pudding met rum en steek deze aan voor een spectaculaire presentatie.
Serveer met rumsaus of een andere favoriete saus naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle, zoete dessertwijn zoals een Port of Sherry past goed bij deze rijke plumpudding.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Engeland
Feestdagen etc
Kerst