Traditionele Kerstkoekjes voor in de Boom

Traditionele Kerstkoekjes voor in de Boom

Traditionele Kerstkoekjes voor in de Boom

Bak deze heerlijke traditionele kerstkoekjes en hang ze in de boom voor een feestelijke traktatie tijdens de feestdagen.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
nacht rusttijd 12 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 125 g roomboter
  • 125 g basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl koekkruiden
  • 250 g bloem

Instructies

  • Klop het ei los in een mengkom.
  • Meng de roomboter met de basterdsuiker, ei, bakpoeder, zout, koekkruiden en bloem tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg in vershoudfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif een werkvlak licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
  • Steek met behulp van de uitsteekvormpjes kerstklokjes en kerststerren uit het deeg.
  • Maak een ruim gaatje in de koekjes zodat ze kunnen worden opgehangen in de kerstboom.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen voor je ze ophangt of serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij deze koekjes past een glaasje glühwein of een warme chocolademelk voor een gezellige kerstsfeer.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst