Traditionele Kerstkoekjes voor in de Boom
Bak deze heerlijke traditionele kerstkoekjes en hang ze in de boom voor een feestelijke traktatie tijdens de feestdagen.
Equipment
- vershoudfolie
- Uitsteekvormpjes (kerstklokjes, sterren)
Ingrediënten
- 1 ei
- 125 g roomboter
- 125 g basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 2 tl koekkruiden
- 250 g bloem
Instructies
- Klop het ei los in een mengkom.
- Meng de roomboter met de basterdsuiker, ei, bakpoeder, zout, koekkruiden en bloem tot een soepel deeg.
- Rol het deeg in vershoudfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif een werkvlak licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
- Steek met behulp van de uitsteekvormpjes kerstklokjes en kerststerren uit het deeg.
- Maak een ruim gaatje in de koekjes zodat ze kunnen worden opgehangen in de kerstboom.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de koekjes volledig afkoelen voor je ze ophangt of serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij deze koekjes past een glaasje glühwein of een warme chocolademelk voor een gezellige kerstsfeer.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g