Traditionele Stokvisschotel
Een hartverwarmende, traditionele ovenschotel met stokvis, rijst, aardappelen en uien. De smaak wordt opgeleukt met een pittige mosterdsaus.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Stokvis een nacht in ruim water weken.
- Graten verwijderen en vis in 20 minuten tegen de kook aan in ½ l water met wat zout gaar koken.
- De rijst in 4½ dl water gaar koken.
- De aardappelen in weinig water gaar koken.
- Aardappelen droog stomen en in plakken snijden.
- De uien in de margarine met peper en zout gaar smoren.
- Pittig op smaak maken met mosterd.
- In een ovenschaal een laag rijst, aardappelen, stokvis, uien en dit herhalen.
- Eventueel bruin korstje geven in een hete oven of onder de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer met een frisse groene salade.
- Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g