Traditionele Stokvisschotel

Een rustieke oude houten tafel met een traditionele Hollandse stokvisschotel in een keramische ovenschaal. De schotel bevat stukjes stokvis, aardappelen, uien en peterselie in een romige saus. Een portie is uitgeschept en ligt op een bord naast de schaal. Onderaan in de afbeelding is duidelijk 'Receptenplein.nl' zichtbaar.

Traditionele Stokvisschotel

Een hartverwarmende, traditionele ovenschotel met stokvis, rijst, aardappelen en uien. De smaak wordt opgeleukt met een pittige mosterdsaus.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
weken 8 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels geschild
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2-3 eetlepel s mosterd
  • peper
  • 200 gram rijst
  • 500 gram stokvis
  • 750 gram ui in ringen
  • zout

Instructies

  • Stokvis een nacht in ruim water weken.
  • Graten verwijderen en vis in 20 minuten tegen de kook aan in ½ l water met wat zout gaar koken.
  • De rijst in 4½ dl water gaar koken.
  • De aardappelen in weinig water gaar koken.
  • Aardappelen droog stomen en in plakken snijden.
  • De uien in de margarine met peper en zout gaar smoren.
  • Pittig op smaak maken met mosterd.
  • In een ovenschaal een laag rijst, aardappelen, stokvis, uien en dit herhalen.
  • Eventueel bruin korstje geven in een hete oven of onder de grill.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vis
Land van herkomst Nederland