Tropische Notenmuffins

Een rustieke houten tafel met een schaal tropische notenmuffins, goudbruin van kleur en gegarneerd met gehakte tropische noten en een lichte glazuurlaag. In en rond de muffins zijn kokosvlokken, ananasstukjes en macadamianoten zichtbaar. Geserveerd op een keramisch bord met wat verspreide tropische vruchten. De achtergrond toont een zonnige keuken met een tropisch tintje.

Tropische Notenmuffins

Heerlijke glutenvrije muffins met tutti frutti en notenmeel. Perfect voor een zoete traktatie bij de koffie of als nagerecht.
Voorbereidingstijd 2 dagen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • muffinvorm
  • Papieren muffinvormpjes
  • taartrooster

Ingrediënten

  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren gesplitst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 100 g glutenvrij rijstmeel
  • 100 g hazelnoot- of amandelmeel
  • 100 g tutti frutti
  • 125 ml melk

Instructies

  • Snijd de tutti frutti in kleine stukjes.
  • Laat de tutti frutti 2 dagen wellen in 2 dl water met wat citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een schaal de melen, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker en tutti frutti.
  • Klop in een kom het eiwit met een mespunt zout stijf.
  • Roer de dooiers los met melk en olie.
  • Meng dit snel door het meelmengsel (klontjes mogen blijven).
  • Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
  • Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm of op een bakplaat.
  • Vul de vormpjes tot maximaal driekwart met beslag.
  • Bak de muffins in het midden van de oven in ca.
  • 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  • Maak de muffins los en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een beetje poedersuiker of een schepje slagroom.
Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals een Muscat.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Noten / Taart
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij