Tropische Rijstschotel: Ajam Paniki met Mango en Sajoer Boontjes
Een exotische rijstschotel met malse kip in een zoetzure Ajam Paniki saus, frisse mango en knapperige sajoer boontjes.
Ingrediënten
- 1 mango
- 200 ml water voor de boontjes
- 200 ml water voor de kip
- 3 eetlepels Conimex Wok Olie
- 400 gram kip
- 400 gram rijst
- 400 gram sperziebonen
- 95 gram Conimex Boemboe Ajam Paniki
- 95 gram Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
- Conimex Kroepoek Naturel optioneel
- Conimex Sambal Badjak optioneel
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
- Snijd de sperziebonen en kip in blokjes.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de boontjes 2 minuten.
- Voeg boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe, laat 10 minuten garen.
- Schil de mango en snijd in blokjes.
- Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip 5 minuten.
- Voeg boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe, laat 5 minuten koken.
- Voeg de mango toe en warm 1 minuut mee.
- Schep de rijst, sajoer boontjes en ajam paniki met mango op borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Maak het gerecht extra lekker met Conimex Kroepoek Naturel en Conimex Sambal Badjak.
- Gebruik sugar snaps of snijbonen in plaats van sperziebonen.
- Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 6030 g | Protein: 10 g | Vet: 2 g | Zout: 15 g