Truffelkaasfondue met Paddestoelen
Ingrediënten
- 400 gram belegen kaas
- 2 sjalotten gesnipperd
- 125 gram kastanjechampignons in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel maïzena
- 300 ml droge witte wijn
- 150 gram belegen kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Truffelolie naar smaak
Instructies
- Snijd de korst van de kaas en rasp de kaas met behulp van een keukenmachine.
- Bak de gesnipperde sjalotten en plakjes kastanjechampignons gedurende 3 minuten zachtjes in olijfolie in een fonduepan.
- Schenk de droge witte wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en roer beide soorten kaas in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn totdat alle kaas gesmolten is.
- Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer het maïzenapapje door het kaasmengsel.
- Laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken totdat de fondue goed gebonden is.
- Roer truffelolie door de fondue en breng op smaak met zout, peper en tijm.
- Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.
- Serveer met blokjes landelijk brood, stukjes bleekselderij, reepjes gebakken kalfs- of kalkoenschnitzel, repen gele of rode paprika, cherrytomaatjes en gebakken plakken courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke truffelkaasfondue met paddestoelen samen met je favoriete dip-items!