Tuinbonen met puree en vissticks

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels in blokjes
  • 125 g spekblokjes
  • 600 gr tuinbonen diepvries
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pak vissticks diepvries
  • 50 ml melk warm
  • ½ bolletjes nootmuskaat verse geraspt
  • 25 g boter

Instructies

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min gaar.
  • Bak in een braadpan de spekblokjes uit in hun eigen vet tot ze bruin en krokant zijn.
  • Schep de bevroren tuinbonen en de tijm bij de spekblokjes en laat het geheel met de deksel op de pan in 10 minuten op laag vuur stoven.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks in 10 minuten op een middelhoog vuur
  • aan weerszijden krokant en bruin.
  • Stamp de aardappels grof met een pureestamper en er de melk, nootmuskaat en boter door.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de puree met de tuinbonen en de vissticks.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gourmet / Hoofdgerechten / Vis