Tuinbonen met puree en vissticks
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels in blokjes
- 125 g spekblokjes
- 600 gr tuinbonen diepvries
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels olie
- 1 pak vissticks diepvries
- 50 ml melk warm
- ½ bolletjes nootmuskaat verse geraspt
- 25 g boter
Instructies
- Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min gaar.
- Bak in een braadpan de spekblokjes uit in hun eigen vet tot ze bruin en krokant zijn.
- Schep de bevroren tuinbonen en de tijm bij de spekblokjes en laat het geheel met de deksel op de pan in 10 minuten op laag vuur stoven.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks in 10 minuten op een middelhoog vuur
- aan weerszijden krokant en bruin.
- Stamp de aardappels grof met een pureestamper en er de melk, nootmuskaat en boter door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de puree met de tuinbonen en de vissticks.