Tuinbonen met Spekjes en Tijm

Tuinbonen met Spekjes en Tijm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g diepvriestuinbonen
  • 2 takjes tijm
  • 2 sjalotten
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 eetlepel boter

Instructies

  • Kook de tuinbonen in een laagje kokend water met zout en de takjes tijm gedurende 5 minuten, totdat ze bijna gaar zijn.
  • Pel en snipper de sjalotten fijn.
  • Bak in een droge koekenpan de spekreepjes gedurende 2 minuten bruin.
  • Voeg de boter en gesnipperde sjalot toe en bak nog 3 minuten zachtjes tot de sjalot glazig is.
  • Giet de tuinbonen af en vang een deel van het kookvocht op.
  • Meng de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheutje kookvocht toe.
  • Smoor de tuinbonen nog 2-3 minuten tot ze gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de tuinbonen als bijgerecht bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

Tips:

Voor een verfijndere textuur kunnen de tuinbonen worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, wat bekend staat als dubbeldoppen. Kook de diepvriestuinbonen dan slechts 2 minuten en neem een dubbele hoeveelheid.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Jaargetijde: Snel te maken