Tuinbonen Stamppot met Walnoten, Geitenkaas en Honing
Een heerlijke stamppot met tuinbonen, walnoten, zachte geitenkaas en een vleugje honing voor een perfecte combinatie van smaken!
Equipment
- Kookpot
- mes
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- 450 g diepvriestuinbonen
- 6 eetlepels olijfolie
- 15 g verse tijm
- 100 g walnoten grof gehakt
- 250 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 1 eetlepel vloeibare honing
Instructies
- Kook de diepvriestuinbonen in een andere pan gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet de tuinbonen af en meng ze met 2 eetlepels olijfolie.
- Houd warm en afgedekt.
- Rits de tijmblaadjes van de takjes.
- Hak de walnoten grof en verkruimel de geitenkaas.
- Giet de aardappels af en stamp ze grof in dezelfde pan met de resterende olie.
- Voeg de honing, tuinbonen, de helft van de tijm en de helft van de geitenkaas toe aan de gestampte aardappels en meng goed.
- Verwarm de stamppot op laag vuur en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Meng driekwart van de gehakte walnoten door de stamppot.
- Verdeel de stamppot over vier diepe borden en garneer met de rest van de geitenkaas, walnoten en tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of wat gekookte groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g