Turkse Ajvar
Ingrediënten
- 10 verse rode paprika's
- 4 middelgrote aubergines
- ¾ kopje olijfolie
- 1 grote ui fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1-2 eetlepels citroensap of 1 eetlepel rode wijnazijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse peterselie fijngehakt
Instructies
- Rooster de paprika's en aubergines in een oven van 250°C tot de huid blaren krijgt en zwart wordt.
- Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.
- Je kunt ook geroosterde paprika's en aubergines uit potjes gebruiken als je dat makkelijker vindt.
- Leg de geroosterde groenten in een plastic zak en laat ze 10 minuten stomen.
- Verwijder de schil van de paprika's en aubergines.
- Pureer de paprika- en auberginepulp in een keukenmachine tot een enigszins stevige massa.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot zeer zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
- Haal de pan van het vuur en roer de paprika-auberginepulp erdoor.
- Roer met een garde in een dunne straal de resterende olijfolie door het mengsel tot alle olie is opgenomen.
- Als je geroosterde paprika's en aubergines uit potjes gebruikt, gebruik dan deze olie om het mengsel glad te maken.
- Voeg het citroensap of de azijn en zout en peper naar smaak toe.
- Doe de Ajvar in flessen en verzegel ze.
- Vlak voor gebruik roer je de fijngehakte peterselie erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ajvar is nu klaar om te serveren als smaakmaker bij brood, sandwiches, vleesgerechten of als onderdeel van een salade. Enjoy!