Turkse Cevapcici

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 witte boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • Melk
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Doe het gehakt in een grote kom.
  • Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de fijngesnipperde ui toe aan het gehakt.
  • Week de korstloze boterhammen in een beetje melk in een apart schaaltje.
  • Pluk het geweekte brood in kleine stukjes en voeg het samen met de eieren toe aan het gehakt.
  • Voeg zout naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Neem telkens een handje gehakt en vorm er een worstje van, ongeveer zo lang als een half knakworstje maar twee keer zo dik.
  • Bestrijk de worstjes lichtjes met olijfolie.
  • Grill de cevapcici in een grillpan met olijfolie of op de barbecue tot ze gaar en mooi bruin zijn, ongeveer 10 minuten per kant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Turkse cevapcici warm met een bijgerecht naar keuze, zoals aardappelen, salade of tzatziki. Enjoy your meal!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Turkije