Turkse Gevulde Tortilla's met Aubergine en Paprika
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten
- 500 g rundergehakt
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 aubergine in dunne repen van 5 cm
- 1 rode paprika in dunne repen
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 8 bloemtortilla's
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- In een koekenpan fruit je de ui en 2 teentjes knoflook in 1 eetlepel olie gedurende 2 minuten.
- Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng in een kom het gehakt met tomaat, ui, rode peper en ½ theelepel zout.
- Laat het mengsel afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan.
- Bak de aubergine en paprika 10 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de gebakken groenten in een schaal en laat ze afkoelen.
- Roer yoghurt, mayonaise, de rest van de knoflook en 1 eetlepel water door elkaar voor de knoflooksaus.
- Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verwarm het aubergine-mengsel.
- Bestrijk de tortilla's dun met tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Bak de tortilla's per 4 stuks tegelijk ongeveer 10 minuten in de oven.
- Beleg de pizza's aan tafel met het aubergine-mengsel en rol ze op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de knoflooksaus apart.
Je kunt extra groenten toevoegen zoals cherrytomaten, sla of komkommer voor extra frisheid.
Je kunt extra groenten toevoegen zoals cherrytomaten, sla of komkommer voor extra frisheid.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Sugar: 5 g