Turkse Gevulde Tortilla's met Aubergine en Paprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 aubergine in dunne repen van 5 cm
  • 1 rode paprika in dunne repen
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 8 bloemtortilla's
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • In een koekenpan fruit je de ui en 2 teentjes knoflook in 1 eetlepel olie gedurende 2 minuten.
  • Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng in een kom het gehakt met tomaat, ui, rode peper en ½ theelepel zout.
  • Laat het mengsel afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan.
  • Bak de aubergine en paprika 10 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de gebakken groenten in een schaal en laat ze afkoelen.
  • Roer yoghurt, mayonaise, de rest van de knoflook en 1 eetlepel water door elkaar voor de knoflooksaus.
  • Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm het aubergine-mengsel.
  • Bestrijk de tortilla's dun met tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel erover.
  • Bak de tortilla's per 4 stuks tegelijk ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Beleg de pizza's aan tafel met het aubergine-mengsel en rol ze op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de knoflooksaus apart.
Je kunt extra groenten toevoegen zoals cherrytomaten, sla of komkommer voor extra frisheid.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza / Rundvlees
Land van herkomst Turkije
Extra aanwijzing Snel te maken