Turkse Köfte met Yoghurtsaus

Een kleurrijke en smakelijke presentatie van Turkse Köfte met yoghurtsaus, perfect gegrilde gehaktballetjes gegarneerd met peterselie, geserveerd met een romige yoghurtsaus. Het gerecht wordt vergezeld door kleurrijke geroosterde groenten, vers pitabrood en een scheutje olijfolie. De setting bevat een rustieke houten tafel met Turkse theeglazen, kruiden, en een lichte, vrolijke sfeer.

Turkse Köfte met Yoghurtsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 2 sneetjes glutenvrij brood voor glutenvrij dieet
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 knoflookteen
  • 8 takjes peterselie
  • 4 takjes munt
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
  • Week de sneetjes glutenvrij brood in 50 ml melk.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm het gehaktmengsel tot 12 kleine worstjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Bak of gril de köfte in 8-10 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Serveer met een lepel Turkse yoghurt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Turkse Öküzgözü of een Shiraz past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Turkije