Turkse pilaf
Boodschappen 2-2004
Ingrediƫnten
- 300 g basmati rijst
- 500 g rundergehakt
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- zout
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- 1 aubergine
- 250 g diepvriessperziebonen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel(s) kerriepoeder
- 2 dl yoghurt
- 75 g blanke rozijnen
- 2 eetlepel(s) gehakte peterselie vers of diepvries
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg zout en cayennepeper toe.
- Pel de ui en teentjes knoflook en snipper deze.
- Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes.
- Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
- Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut en voeg wortel, aubergine, sperziebonen, kaneel- en kerriepoeder toe.
- Roerbak 4 minuten.
- Roer de yoghurt en rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog 10 minuten garen.
- Schep de gare rijst en het gehakt erdoor.
- Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.