Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Vermeng de bloem met het bakpoeder en het zout en zeef het op een werkblad.
Strooi er de geraspte citroenschil, de vanillesuiker en de suiker over, maak er een kuiltje in en giet daar het ei en de yoghurt in.
Verdeel de boter in vlokjes over de bloem en kneed de ingrediënten met bloem bestoven handen van buiten naar binnen tot een glad en soepel deeg.
Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het in de koelkast minstens 1 uur rusten.
Rol het deeg vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad tot het formaat van de bakvorm die u wilt gaan gebruiken uit.
Vet de bakvorm in en strooi er paneermeel in.
Leg het deeg in de vorm, prik er herhaaldelijk met een vork in en bak het 20-25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Neem het deeg uit de oven en zet het weg.
Verhit de melk in een pan en maak de vanillepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de amandelsnippers door de pudding en breng op smaak met cognac.
Neem de pudding van het vuur, laat haar afkoelen en verdeel de pudding gelijkmatig over het deeg.
Spoel de rozijnen onder koud stromend water af, laat ze goed uitlekken en verdeel ze over de taart.
Bereid de witte gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel die over de rozijnen en laat het geheel daarna goed afkoelen.
Leg de rozijnentaart op een schaal, garneer met geklopte slagroom en serveer de taart direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Turkse rozijnentaart