Tweekleurige salade met kool, aardappelen en appel
Een kleurrijke en smaakvolle salade met witte en rode kool, aardappelen en appel, geserveerd met twee soorten mayonaisedressing.
Ingrediënten
- ½ witte kool
- ½ rode kool
- 400 g aardappelen
- 1-2 appels
- 8 eetlepels olie
- 4 eetlepels azijn
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes peterselie
- 2 uienringen
- 1 bol mayonaise
- 2 snufjes mierikswortel
- 2 koffielepels tomatenconcentraat
- 2 citroenen sap
- Zout en peper
Instructies
- Was de witte en rode kool en snijd ze in fijne reepjes of rasp ze.
- Meng de kool met de olie, azijn, laurierbladeren, peterselie en uienringen in een grote kom.
- Laat minstens 2 uur marineren en roer af en toe door.
- Kook de aardappelen met schil.
- Pel ze en snijd ze in schijfjes.
- Besprenkel de aardappelschijfjes met citroensap.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.
- Besprenkel ook deze met citroensap.
- Bereid de mayonaise en verdeel deze in twee delen.
- Meng het tomatenconcentraat door het ene deel en de mierikswortel door het andere deel.
- Laat de gemarineerde kool uitlekken.
- Meng de witte kool met de aardappelen en de mayonaise met mierikswortel.
- Meng de rode kool met de appel en de mayonaise met tomatenconcentraat.
- Schep de witte en rode koolmengsels afwisselend in een schaal voor een kleurrijk effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de salade met extra peterselie voor een frisse uitstraling en serveer als bijgerecht bij een hoofdgerecht of barbecue.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 3 g | Vet: 22 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 5 g