Uien-camemberttaart

Uien-camemberttaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 lapjes diepvriesbladerdeeg
  • 650 g uien
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 deciliter kookroom of slagroom
  • 200 g camembert

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.
  • Bak ze even in hete olie en schep ze uit de pan.
  • Fruit de uien goudgeel in het spekvet.
  • Voeg de spekreepjes bij de ui en laat het mengsel afkoelen.
  • Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg.
  • Prik de bodem hier en daar in met een vork.
  • Klop de eieren los met peper, zout en room.
  • Verdeel de uien met spek over de deegbodem en giet het eiroommengsel erover.
  • Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de camembert in lange repen, leg deze de laatste 5 minuten op de taart en laat de kaas in de oven licht smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Voeg eens 2 eetlepels gehakte ongezouten noten aan het ui-spekmengsel toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart