Uiengratin met kaas-toast

Uiengratin met Kaas-Toast

Uiengratin met kaas-toast

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 54 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg uien in ringen gesneden
  • 5 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels sherry
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel tijm
  • 1 blik tomaatblokjes 400 g
  • 2 dl kippenbouillon of groentebouillon voor vegetarisch
  • 1 stokbrood in plakjes gesneden
  • Boter om te bestrijken
  • 100 g geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bak de uienringen in 5 eetlepels boter gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg zout, peper en 3 eetlepels sherry toe en laat het vocht verdampen.
  • Roer 3 eetlepels bloem erdoor en bak het geheel nog 3 minuten.
  • Voeg 1 theelepel tijm, 1 blik tomaatblokjes en 2 dl kippenbouillon toe.
  • Laat het mengsel 20 minuten zachtjes koken.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal.
  • Bestrijk de plakjes stokbrood met boter en steek ze in het uienmengsel.
  • Strooi 100 g geraspte belegen kaas erover.
  • Gratineer in de oven gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Broodjes / Kaas / Lunch
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Pasen