Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 1 kg uien in ringen gesneden
- 5 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels sherry
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel tijm
- 1 blik tomaatblokjes 400 g
- 2 dl kippenbouillon of groentebouillon voor vegetarisch
- 1 stokbrood in plakjes gesneden
- Boter om te bestrijken
- 100 g geraspte belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Bak de uienringen in 5 eetlepels boter gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg zout, peper en 3 eetlepels sherry toe en laat het vocht verdampen.
- Roer 3 eetlepels bloem erdoor en bak het geheel nog 3 minuten.
- Voeg 1 theelepel tijm, 1 blik tomaatblokjes en 2 dl kippenbouillon toe.
- Laat het mengsel 20 minuten zachtjes koken.
- Schep het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrijk de plakjes stokbrood met boter en steek ze in het uienmengsel.
- Strooi 100 g geraspte belegen kaas erover.
- Gratineer in de oven gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g