Uiensoep met Indiase kruiden

Uiensoep met Indiase kruiden

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g kalkoengehakt Friki,
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zakje uiensoepgroente 350 g,
  • 6 eetlepels milde Curry-pasta milde Indiase kruiden-pasta, potje á 283 g, Patak's,
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 blik jonge kapucijners netto 800 g, AH,
  • 15 g koriander verse
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Van kalkoengehakt ca. 20 balletjes rollen.
  • In grote braadpan olie verhitten.
  • Uiensoepgroente ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Gehaktballetjes er voorzichtig doorscheppen en ca. 5 minuten afgedekt smoren, af en toe omscheppen.
  • Curry-pasta er voorzichtig doorroeren.
  • 1 Liter water toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Maïzena in kopje met 3 eetlepels water
  • tot glad papje roeren.
  • Aan kokende soep toevoegen en blijven roeren tot soep licht gebonden is.
  • Kapucijners afgieten, aan soep toevoegen en nog ca. 5 minuten op laag vuur meewarmen, niet meer laten koken.
  • Intussen koriander in kopje fijnknippen.
  • Crème fraîche in kommetje doen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep op smaak brengen met zout.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.
  • In elke kom 1 eetlepel crème fraîche scheppen, bestrooien met gedeelte van koriander.
  • Rest van crème fraîche en koriander apart erbij geven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalkoen / Soep