Uiensoep met Indiase kruiden
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 200 g kalkoengehakt Friki,
- 2 eetlepels olie
- 1 zakje uiensoepgroente 350 g,
- 6 eetlepels milde Curry-pasta milde Indiase kruiden-pasta, potje á 283 g, Patak's,
- 3 eetlepels maïzena
- 1 blik jonge kapucijners netto 800 g, AH,
- 15 g koriander verse
- 125 ml crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Van kalkoengehakt ca. 20 balletjes rollen.
- In grote braadpan olie verhitten.
- Uiensoepgroente ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
- Gehaktballetjes er voorzichtig doorscheppen en ca. 5 minuten afgedekt smoren, af en toe omscheppen.
- Curry-pasta er voorzichtig doorroeren.
- 1 Liter water toevoegen en soep aan de kook brengen.
- Maïzena in kopje met 3 eetlepels water
- tot glad papje roeren.
- Aan kokende soep toevoegen en blijven roeren tot soep licht gebonden is.
- Kapucijners afgieten, aan soep toevoegen en nog ca. 5 minuten op laag vuur meewarmen, niet meer laten koken.
- Intussen koriander in kopje fijnknippen.
- Crème fraîche in kommetje doen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep op smaak brengen met zout.
- Soep in vier soepkommen scheppen.
- In elke kom 1 eetlepel crème fraîche scheppen, bestrooien met gedeelte van koriander.
- Rest van crème fraîche en koriander apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pitabroodjes.