Uientaart met ham en champignons

Uientaart met ham en champignons

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg of een ronde lap bladerdeeg met een doornee van 30 cm (diepvries)
  • 6 flinke uien
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g gekookte ham
  • 25 g boter
  • 1 theelepel verse of ½ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ l slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel(s) maïzena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien, leg de plakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 30 cm.
  • Bekleed daarmee de vorm en prik de bodem met een vork op regelmatige afstanden in.
  • Bekleed de vorm met een velletje bakpapier en verdeel de droge peulvruchten over de bodem.
  • Zet de vorm circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de taartbodem nog 5 minuten bakken.
  • Snijd intussen de schoongemaakte uien in halve ringen en bak ze op middelhoog vuur regelmatig omscheppend in de hete olie tot ze bruin gekleurd zijn.
  • Bestrooi ze met de suiker en wat zout en peper en bedruppel met het citroensap.
  • Laat nog een paar minuten bakken en van het vuur af afkoelen.
  • Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Bak de champignons in de boter tot ze beginnen te kleuren en schep er de ham en de tijm door.
  • Doe de slagroom in een kom en roer er de eierdooiers, de maïzena en wat zout en peper door.
  • Verdeel de uien over de voorgebakken taartbodem.
  • Verdeel er het champignonmengsel over.
  • Begiet met het roommengsel.
  • Zet de taart nog circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer lauwwarm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------