Valentijnstaart

Valentijnstaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de chocoladebodem:

  • Dr. Oetker Mix voor Brownies
  • 50 g boter
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 100 g Mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 1 ml Dr. Oetker Rumaroma ½ tl
  • 50 g suiker
  • 1 blik peren op sap

Voor de decoratie:

  • Baukje Chocoglazuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor.
  • Vet de hartvormige bakvorm in met boter.
  • Leg het hartvormige bakpapier onderin de bakvorm (gebruikt u de rechthoekige bakvorm uit de verpakking, dan hoeft u de bakvorm niet in te vetten en geen bakpapier te gebruiken).
  • Bereid de Brownies volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking en vervang daarbij het water door 2 eieren.
  • Bak de Brownies gaar in ca. 40 minuten.
  • Snijd de rand van de Brownies voorzichtig los van de vorm.
  • Verwijder de vorm en laat de Brownies goed afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf en meng de Mascarpone en het rumaroma erdoor.
  • Snijd de Brownies horizontaal doormidden.
  • Besprenkel de onderkant met het sap van de peren.
  • Bestrijk de onderste helft van de Brownies vervolgens met de helft van de vulling en steek hier plakjes peer in.
  • Leg de bovenste helft van de Brownies hierop en bestrijk deze met de rest van de vulling.
  • Smelt de Chocoglazuur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Decoreer het hart met peer en gesmolten Chocoglazuur.
  • Plaats de taart ca. 1 uur in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

dit recept kan ook prima gemaakt worden met de rechthoekige bakvorm uit de verpakking.
--------------------------------------------------------------------------------------------------