Valentijnstaart
Equipment
- hartvormige bakvorm
Ingrediënten
Voor de chocoladebodem:
- Dr. Oetker Mix voor Brownies
- 50 g boter
- 2 eieren
Voor de vulling:
- 100 g Mascarpone
- 125 ml slagroom
- 1 ml Dr. Oetker Rumaroma ½ tl
- 50 g suiker
- 1 blik peren op sap
Voor de decoratie:
- Baukje Chocoglazuur
Instructies
- Verwarm de oven voor.
- Vet de hartvormige bakvorm in met boter.
- Leg het hartvormige bakpapier onderin de bakvorm (gebruikt u de rechthoekige bakvorm uit de verpakking, dan hoeft u de bakvorm niet in te vetten en geen bakpapier te gebruiken).
- Bereid de Brownies volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking en vervang daarbij het water door 2 eieren.
- Bak de Brownies gaar in ca. 40 minuten.
- Snijd de rand van de Brownies voorzichtig los van de vorm.
- Verwijder de vorm en laat de Brownies goed afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en meng de Mascarpone en het rumaroma erdoor.
- Snijd de Brownies horizontaal doormidden.
- Besprenkel de onderkant met het sap van de peren.
- Bestrijk de onderste helft van de Brownies vervolgens met de helft van de vulling en steek hier plakjes peer in.
- Leg de bovenste helft van de Brownies hierop en bestrijk deze met de rest van de vulling.
- Smelt de Chocoglazuur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Decoreer het hart met peer en gesmolten Chocoglazuur.
- Plaats de taart ca. 1 uur in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
dit recept kan ook prima gemaakt worden met de rechthoekige bakvorm uit de verpakking.