Varkensfilet met romige biersaus

Varkensfilet met romige biersaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappels ± 500 gr
  • 100 gr boter
  • 100 gr champignons
  • 100 gr Ardennerham in plakjes
  • 700 gr varkensfilet
  • zout peper
  • 1 flesje Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier
  • 1 beker crème fraîche 200 ml

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Smelt in een pan de helft van de boter.
  • Bak de aardappelblokjes tot ze licht zijn gebruind.
  • Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Bak de champignons en de ham 1-2minuten met de aardappelblokjes mee en schep het aardappelmengsel dan in een ovenschaal.
  • Bak het ± 20 minuten in het midden van de oven.
  • Snijd de varkensfilet intussen in 12 medaillons en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de medaillons aan beide kanten bruin.
  • Doe ze over in een ovenschaal en zet ze ± 8 minuten in de oven erbij.
  • Neem ze uit de oven en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Schenk het bier bij het bakvet van de medaillons en laat het ± 5 minuten koken.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep op de borden elk 3 eetlepels saus, verdeel de medaillons over de borden en schep het aardappelmengsel ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de rest van de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst België