Varkensfilet met romige biersaus
Equipment
- keukenpapier
- ovenschaal ,inh. ± 1 liter
- ovenschaal, van ± 20 x 30 cm
Ingrediënten
- 4 vastkokende aardappels ± 500 gr
- 100 gr boter
- 100 gr champignons
- 100 gr Ardennerham in plakjes
- 700 gr varkensfilet
- zout peper
- 1 flesje Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier
- 1 beker crème fraîche 200 ml
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
- Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes.
- Smelt in een pan de helft van de boter.
- Bak de aardappelblokjes tot ze licht zijn gebruind.
- Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
- Snijd de ham in reepjes.
- Bak de champignons en de ham 1-2minuten met de aardappelblokjes mee en schep het aardappelmengsel dan in een ovenschaal.
- Bak het ± 20 minuten in het midden van de oven.
- Snijd de varkensfilet intussen in 12 medaillons en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de medaillons aan beide kanten bruin.
- Doe ze over in een ovenschaal en zet ze ± 8 minuten in de oven erbij.
- Neem ze uit de oven en houd ze onder aluminiumfolie warm.
- Schenk het bier bij het bakvet van de medaillons en laat het ± 5 minuten koken.
- Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep op de borden elk 3 eetlepels saus, verdeel de medaillons over de borden en schep het aardappelmengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de rest van de saus er apart bij.