Varkensfilet met uiensaus
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 500 g varkensfilet
- 1 grote ui
- 1 zoete appel Golden Delicious,
- ½ eetlepel citroensap
- 40 g boter of margarine,
- 2 dl appelsap
- ½ vleesbouillontablet
- 1 zakje gedroogde appeltjes 150 g, AH,
- 1 takje tijm
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel allesbinder
- zout peper,
- 4 takjes peterselie
Instructies
- Varkensfilet ca. 1 uur voor gebruik uit koelkast nemen).
- Ui pellen en snipperen.
- Appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
- Besprenkelen met citroensap.
- Varkensfilet droogdeppen met keukenpapier.
- In braadpan boter verhitten.
- Varkensfilet op hoog vuur in ca. 3 à 5 minuten rondom bruin braden.
- Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- In achtergebleven braadvet ui en blokjes appel al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
- Appelsap toevoegen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Geheel aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Saus pureren met staafmixer.
- Varkensfilet terugdoen in pan.
- Gedroogde appeltjes en tijm toevoegen.
- Varkensfilet afgedekt op laag vuur ca. 25 minuten laten stoven, af en toe keren.
- Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Tijm uit saus verwijderen.
- Crème fraîche erdoor roeren.
- (Zonodig saus binden met allesbinder.)
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Varkensfilet met scherp mes in plakken snijden.
- Plakken over twee borden verdelen.
- Saus erover verdelen.
- Garneren met toefjes peterselie.
- Serveren met sperziebonen en aardappelpuree.