Varkensfilet met uiensaus

Varkensfilet met uiensaus

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensfilet
  • 1 grote ui
  • 1 zoete appel Golden Delicious,
  • ½ eetlepel citroensap
  • 40 g boter of margarine,
  • 2 dl appelsap
  • ½ vleesbouillontablet
  • 1 zakje gedroogde appeltjes 150 g, AH,
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel allesbinder
  • zout peper,
  • 4 takjes peterselie

Instructies

  • Varkensfilet ca. 1 uur voor gebruik uit koelkast nemen).
  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Varkensfilet droogdeppen met keukenpapier.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Varkensfilet op hoog vuur in ca. 3 à 5 minuten rondom bruin braden.
  • Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • In achtergebleven braadvet ui en blokjes appel al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Appelsap toevoegen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Geheel aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Saus pureren met staafmixer.
  • Varkensfilet terugdoen in pan.
  • Gedroogde appeltjes en tijm toevoegen.
  • Varkensfilet afgedekt op laag vuur ca. 25 minuten laten stoven, af en toe keren.
  • Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Tijm uit saus verwijderen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • (Zonodig saus binden met allesbinder.)
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Varkensfilet met scherp mes in plakken snijden.
  • Plakken over twee borden verdelen.
  • Saus erover verdelen.
  • Garneren met toefjes peterselie.
  • Serveren met sperziebonen en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees